top of page

IPL Pigment / solskader

IPL, eller intensivt pulserende lys, er en effektiv behandling for å fjerne pigmentflekker i huden. Behandlingen utføres med en laser som utsender lysimpulser av forskjellige bølgelengder. Lysimpulsene absorberes av melaninet i pigmentflekkene, som deretter brytes ned og forsvinner.

 

Resultater

De fleste pasienter vil oppleve en betydelig forbedring av pigmentflekker etter 2-3 behandlinger (4-6 uker mellom hver behandling). I noen tilfeller kan det være nødvendig med flere behandlinger for å oppnå et optimalt resultat. 

Kontraindikasjoner

Behandlingen bør ikke utføres på personer med:​

 • Tatoveringer

 • Hudkreft

 • Aktive infeksjoner og skader på hudoverflaten

 • Diabetes, Epilepsi, Lupus, Autoimmune sykdommer, hjerte kar sykdommer (alle medisinske indikasjoner og medisiner, bør gjennomgås før hver behandling!)

 • Metaller i kroppen

 • Lyssensitive medisiner/kremer/helsekost

 • Solbrun/brent hud og selvbruning

 • Graviditet og amming

Etterbehandling

Etter behandlingen kan huden være rød og irritert i et par timer. Du kan bruke en kalde kompress og en fuktighetskrem for å lindre symptomene. I noen tilfeller kan det oppstå små blemmer, men disse vil vanligvis forsvinne av seg selv innen noen dager (kontakt oss om du er usikker på noe). Du vil også oppleve at pigmentflekkene blir mørkere i fargen før de blir bedre. Dette er helt normalt og kan dekkes over med sminke om behov. 

IPL laseren fra Alma har et innebygget kjølesystem som bidrar til en effektiv, rask og trygg behandling.

Prislapp

Pris 

fra 1490,- 

IPL Blodkar /rødme

Behandlingen utføres med en laser som utsender lysimpulser av forskjellige bølgelengder. Lysimpulsene absorberes av hemoglobinet i blodkarene, som deretter brytes ned og forsvinner.

Resultater

De fleste pasienter vil oppleve en betydelig forbedring av sprukne blodkar etter 1-5 behandlinger (4-6 ukers mellomrom). I noen tilfeller kan det være nødvendig med flere behandlinger for å oppnå et optimalt resultat. Man bør vente 4-6 uker mellom hver behandling. Dette for at huden skal få tid til å reparere
seg, mellom hver runde.

Hvor varig er resultatet?

Overfladiske blodkar fjernes permanent, men det kan komme nye. Man kan aldri garantere
at alle kar forsvinner helt, men som regel oppnår man en betraktelig bedring.
Synlige overfladiske kar kommer som regel i ansiktet. De er mer estetisk skjemmende, enn
medisinsk farlige – og kan i prinsipp ramme alle uansett alder og kjønn.

Før behandlingen
Unngå sol og solarium minst 4 uker før behandling ansikt, og minst 6 uker for behandling på kropp da fargen sitter lengre her. Dette pga økt risiko for pigmentforstyrrelser. Huden må heller ikke utsettes for kjemisk peel 3 mnd før en behandling. Fruktsyrepeel og a-vitamin krem må ikke benyttes siste uken før behandling. Man bør heler ikke ha brukt selvbruning de siste 2 ukene før behandlingen.

Etter behandlingen
Det er viktig at både før og etter behandling, at huden er så blek som mulig, altså uten solpåvirkning i minimum 4-6 uker både før og etter behandling. Blek hud gjør risikoen for hudreaksjoner minimale, og effekten av behandlingen bedre. Behandlingen kan gi blåmerker i tiden etterpå. De kan variere fra et par dager, til noen få
uker. Huden kan hovne opp å få en lett rødme i behandlingsområdet i 2-3 dager. Dersom det skulle oppstå blemmer/sår etter behandling, vil disse forsvinne etter noen dager. Ikke plukk på disse, men ta kontakt med klinikken, for riktig krembehandling. Det kan også oppstå arr og sår, men det er svært sjeldent. Solkrem faktor 50, skal brukes hver dag når du er under behandling med laser, pga den økte risikoen for pigmentforstyrrelse.

Forsiktighetsregler / kontraindikasjoner ​

 • Gravide eller ammende kvinner

 • Tatoveringer
 • Hudkreft
 • Aktive infeksjoner og skader på hudoverflaten
 • Diabetes, Epilepsi, Lupus, Autoimmune sykdommer, hjerte kar sykdommer (alle medisinske indikasjoner og medisiner, gjennomgås før hver behandling)​
 • Metaller i kroppen
 • Lyssensitive medisiner/kremer/helsekost
 • Solbrun/brent hud og selvbruning

Prislapp

Pris fra
fra 1490 ,- 

Bestill time!

Online eller send oss en mail.

Skriv gjerne hvilken behandling det gjelder. 

Takk for at du sendte oss mail!

bottom of page